Halaman

Ahad, 15 Mei 2011

SEMALAM

Masa tu aku dalam perjalanan balik dari jumpa membe aku, kat tempat snooke. Time jalan balik tuh otak sudah menampak-kan bantal serta toto yang terlipat kemas dipenjuru bilik aku. Bilik tu panas gila babi dengan sawang penoh, padahal kipas baru lagi tuan rumah bubuh. Nampak sangat kemalasan aku dengan roomate aku. Cis, orang bujang macam ni la. 


Ok! sambong balik.

Masa jejalan nak balik tu. Papp! aku terlanggar awek sorang nih. Nahh! cun kot! Masing-masing terpaku. Aku tengok dia, dia tengok aku. Mata bertentang masa lebih kurang 6 7 saat. Bukan niat aku nak mengorat tapi terpegun dengan keayuaan minah nih. HAHA! ayat jantan laki macam ni la. 

Tiba-tiba...

Aku dengar ada suara sergah aku dari belakang. "Woi! awek aku pon ang nak tangkap cin ka?!"

"Kimak, mamat mana yang potong line plak nih", bisik hati aku.

aku tengok belakang. Aiseh! mamat jahanam ni upanya. Budak jantan nih balak minah tu. Jantan ni membe sekolah tu masa sekolah menengah dulu. Dia nih memang taik pompuan. Tapi yang buleh kat dia suma lawa-lawa. Sial!. Tapi tu suma rezeki dia aku tak heran!.

Lepas mintak maap sebab terlanggar tadi. Aku pon gerak balik untuk mencapai hajatku tadi. Mengantok nih!.

Sampai ja umah aku lepak-lepak then tido. Esok abihlah kerjaya aku sebagai student untuk sem nih dan balik dok umah la DUA bulan.

++++++++++++++++

Esok tu aku balik rumah. Sampai kat kampung aku dengar ceta mamat aritu cari aku nak taboh pukoi aku. HAHA! tergelak aku dalam ati. Lawak sial. Pasal awek mau gadoh. Aku dengan muka haram tak cuak. *siyes tak cuak kalau jenih macam ni*. Aku rojer la membe aku sorang lagi ni suruh bagitau kat mamat, rojer aku mau nak jumpa.

TAPI yang lawak, haram dia tak contact siap suruh mamat sorang ni contact aku. Aku bagi nama A takpon Along. Dah macam ceta problem kat Dang Setia la pulak. HAHA!

Si A nih pon mesej aku, "Amboih, aku dengar lani bukan main cekang, ada bran turun la, kita fight". Adess, budak-budak ni sunggoh-sunggoh kot nak fight. Celaka!.

Depa ni sunggoh-sunggoh nak pukoi aku sebab yang tak munasabah. Kalau ramai, aku pon nak cara ramai. Aku rojer la membe aku yang hijrah pi KL nuh. Dia ni kaki la jugak bab-bab ni and memang kamcing dengan aku. Dia pon setuju nak tolong and antaq kaki-kaki dia back-up aku kalau ada apa-apa.

Malam tu aku keluar makan dengan family aku. Yela, dah lama kot tak makan sekali. Tambah-tambah aku pulak baru balik then abang aku ada jugak. Tengah-tengah dok makan. Along ni mesej. Depa nih mesej ja keja. Mau gaya loaded. Ceh!! 

"Japgi lepas ang makan tuh, keluaq mai kedai siam." Ceh! siap follow aku lagi. Dah macam aku kacau line taiko kat KL la pulak. WKAKAKA!!

Tengah ja baca mesej. Aku dengar nama aku dipanggil. Aku tengok keliling tapi tadak pon. Aiseh! sapadia pulak nih. Tengok tadak. tak kan main sembunyi-sembunyi pulak. Keluaq larh! 

Dok tak dok kaki aku kena cubit. Adess! Saket kot!.

Dengar suara sayup sayup. "oihh! mangkit! tengahari dah nih!, apa nak jadi ang nih!".

Aik, aku kat mana nih?

Larhh! mimpi rupanya. Dah pukoi 12 tengahari, Mak aku gerak suruh bangon. Keh3x.

Lain kali bangon awal pagi jangan tido balik. Nih la jadinya. Haishh!!


Sekian.

8 ulasan:

nub berkata...

wahha. baru nak join pukoi memukoi. hareyyy syokk mendalah nih

GamUHU berkata...

@nub HAHA! rugi-rugi.

nelly berkata...

penat je gadoh sal girl .hahaha

GamUHU berkata...

nelly: HAHA! tadak paedah pon, except bini. :D

ABU berkata...

kah!! sial ingatkan betul..
mimpi rupanya hahahaha..

tp halau ada yang nak pulul hang bagitau jak dlm blog ni..biak pakat ramai2 turun bantai..hahaha

GamUHU berkata...

ABU: HAHA! kalau aku nak kena, tak sempat buat enty der.

storyfromme berkata...

buang masa je gado pasal perempuan.

GamUHU berkata...

storyfromme: hanya mimpi semata-mata.:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...