Halaman

Jumaat, 6 Mei 2011

Kenali Anak Kedua

Okey! Assalamualaikum semua and salam sejahtera, entry kali nih aku nak tulih pasal ANAK KE-DUA. Sapa anak ke-dua tuh. Haa! tu aku la, tak kan aku nak story pasal makcik jual karipap kat simpang tu. Tadak masa aku!. Semalam time aku dok BW, ada aku terjumpa satu entry nih. Selepas meminta izin untuk di-share-kan, aku edit-editKAN siket-siket. So, nih yang aku dapat buat untuk tatapan ampa suma, blogger-blogger pengunjung keleboqmaneh.

1. ANAK MANJA IBU
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!

2. ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ja yang betul. Dalam ramai-ramai adik beradik dia ja yang KETEGAQ. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

3. TAK PANDAI PUJUK
memang anak no-DUA ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..

4. BERCINTA
Tak digoyahkan anak no-DUA juga. Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban.

5. HITAM / PUTIH
Apa yang dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam, hitamlah kalau putih, putihlah. Degil tak boleh toleransi.

6. HATI
No-DUA ni juga nampak ja keras. Tapi hati dia lembut juga. SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur. Kalau kita tegur dia mesti tarik muka

7. BERDIKARI
Very independent. Memang betul. Tapi kalau terlebih indepent pun payah. TAPI mudah bergaul. Campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan. Very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah. Semua adik-adik kena control kena report kat diorang ).

8. ARAHAN
anak no-DUA ni juga dia payah nak terima arahan. Ddia lebih suka buat hal sendiri pendek kata. Tak boleh kerja ngan orang. Ramai anak no 2 ni keja sendiri

9. PEMAAF & caring
tak dinafikan no-2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jangan bagi depa ni marah….kalau depa marah faham saja lah

10. PAKAIAN
Nak saja up to date…semua nak kemas....


TAPI number 1-6-7-10 SALAH tuh untuk bagi diri aku. Nih dari pandangan aku sendiri. Taktau la orang lain tengok aku macam mana.
So, untuk ampa yang anak ke-dua jugak tuh! Apa nombor yang betol and tak betol?


kredit: cik eyka


Sekian.

14 ulasan:

Kilopop berkata...

Hehe..
km pown anak num 2...
num 2,5, 10 tu mcm x bet0i.ja..

GamUHU berkata...

Kilopop: yeshh! ada geng! xD

I'm not a girl , not yet a women berkata...

yeah! ini cik eyka da datang tengok :)

shahjiehan berkata...

aku no 4!!! hahahha xde ke? ala.. buat la semua no..baru best... hehehe

pakaian jgn uptodate... relek2 sudah~

GamUHU berkata...

cik eyka: tima kaseh cik eyka sebab datang.

shahjiehan: tak suma yang rilek bab pakaian nih. ada jugak yang ambik part.

Siti Mashitah Saidin berkata...

sy yg kedua! weh semua betoi la! bgus la info nih... suka2!

GamUHU berkata...

Siti Mashitah Saidin: Lagi dasyat! suma teroih yang betoi.

liyana berkata...

anak no dua gak..
tp asenye 1 6 7 tu mcm kne dgn dri jer..aha..

GamUHU berkata...

liyana: yeshh! geng lagi. erk? yang lain tak kena? :P

liyana berkata...

no 4 paling x kena kot..hehe

azeelia azman berkata...

yeah.ak ank no 2 jgk. no 1 tu xlaa..ak ank ayah..muahaha..n ak bkn jenis yg kongkong adk badik ak..mmg x laaa..hahaha..btw, folow here too :)

GamUHU berkata...

liyana: HAHA! erk?

azeelia azman: yeah! geng satu lagi. yaka no 1 tak betoi?:D thank follow.

FarahYani berkata...

wootwoot baru baca post nie..
ermm.. no1 mcm xbetoi jaa..
no2, 6, 7, 8, 9 mmg kena tepat kat hidung.. haha..
no,3 dgn 4 xdak experience lagi so xtau btoi ka tak.. hehe..

GamUHU berkata...

@FarahYani: it oukeh! ouh! yeshh!! geng lagik. betoi ka? :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...