Halaman

Ahad, 31 Oktober 2010

Kisah Dash Yonkuro 1

Huh!! borink arini tak keja dok melangut dpan laptop dr pg td lpas tman tuan rumah balek dari market. Online fesbuk baca2 blog n msg. Tu la rutin aku dr pg td. Smlm laen lak plan nak wat arini. Konon nya nk buat report la hape la. Tgk2!! report ntah kemana aku kemana. Takpa! lmbat lg nak msok sem 5. Mintak2 dan la kot aku nak buat lam 3mnggu lebeyh kurang. Sket ja lagi. Rilek der!! tu ja jawapan aku dgn membe2 aku kalo ckp bout report. haha!.

Ok! idea nak tulih blog ni mai time aku nak telelap smlm.

Semlm seblom tidoq aku tingat bout game yang dok maen ngan membe2  Mini 4WD. Tapi kami panggil keta Dash Yonkuro jerk xpon keta dash sbab dok terikot dgn ceta yg sama kat tibi tuh. Time kat skolah waktu pagi kami plan dah  masa pi kelas KAFA kat skolah waktu ptg nanti masing2 bawak keta tuh nak lawan. KAFA nih singkatan dari "Kelas Al Quran dan Fardhu Ain". Ok! back to topik utama. Ermm..time tu yang paling femes kalangan budak2 laki. Ceta ney mmg femes ar time tuh. Kalo time dalam klas masa tu cmfirm2 ceta bout nih smpai sengah-sengah bdk pompuan pon join sama. 

Red Dash Worrior

Masa tu kira leh hapai la nama watak2 dalam katun tuh. Sampai aku pon terikut la time tu dok hapai nama2 tuh termasok la jenih keta yang depa guna tuh. Meh aku nak kenai kn kat ampa bout watak2 nih. 

1st Yonkuro Hinomaru. (yang baju merah pegang kayu tu)
*Emperor, Super Emperor, Great Emperor, Liberty Emperor, Geo Emperor, Formula Horizon (keta ni lak kalo xclap aku dia guna skali ja. tu pon time last skali.)

2nd Tankuro (yang gemuk tuh)
*Hot Shot Jr, Burning Sun, Neo Burning Sun/Burning Sun, Wild Saurus, Blazing Sun

3rd Shinkurou Minami (sekburn panjang)
Falcon Jr. Custom (6V remodelled car), Shooting Star, Super Shooting Star

4th Pankuro (rambot belang ijau kunink tuh)
*Super Dragon Jr, Super Dragon Jr., Cannonball Wail

5th Rinko Sumeragi (satu2 nya pompuan)
Hornet Jr., Dancing Doll, Dame the Dancing Doll

Aku ngan membe dok berebut watak yonkuro ar time tu kalo maen pon. Yela! dia kan ketua kalo nak ikotkan dgn ceta tuh. Smpai gadoh2 la nak ambik nama ni. Punya la bangang time tu kalo ingt balek. Yela, bdk2 kan. bkn bdk2 besaq. Time tu pon baru skolah rendah kot. kalo korunk pon cmtu gak. Kalo ampa nak tau punya la tpngaruh gila-gila  dgn ceta ni. sampai hapai la lagu dia. kalo ampa xbesa dgq ni haa aku bg dgq kat bawah nih. dgq! dgq!. Tp lani aku lupa dah lagu dia. buleh la ikot sket2 , tu pon kena dgq sama time tu. HAHA!

video
-starting-

Kalo bdk2 pompuan time ofcoz pilih Rinko. Hola, dah dia sorg ja pompuan.Tak kan bdk2 pompuan nak ambik nama laki lak time tuh.

Ok! Masa gila2 dgn game tuh time balek skolah pukoi 1:15. Dah smpai umah cepat2 ja mandi and makan. tayah dah puan rumah suroh and beletiaq suroh mkn and mandi cepat. Yela, kejap lg pukul 2:15 ada plak kelas KAFA punya la xcited nak pi skolah pulak nak pi maen keta dash. hahaha! Pastu dah siap, cepat ja ajak puan rumah antaq pi skolah. Time parent aku xarap sgt pi sndiri. yela bdk2 besa la. depa syg and risau kot. It ok! janji aku dapat maen dgn membe2. Sampai ja skolah tgk membe2 aku tgh maen dah. "shit!! punya la awai depa ni mai." bisik aku dlm ati. Yang shit tu aku tipu k? Time tu bdk2 mana tau carot2 nih. Mau kene tenyeh mulot dgn cabai melaka? HAHA! saket + pedih kot. Aku xpenah kena pon. Aku dgq ceta camtu la.

Ok! sambong! ermm.. 

Sblom puan rumah berangkat balek meningalkan aku kat skolah tu. Aku pesan siap2 "satni mai ambik sayok (lewat) sket na, nak main dgn depa ni. Pastu mak tnggu kat umah maksu la". Puan rumah pon mengangguk. Ok! aku dpt green light! Umah mak su aku dekat jerk ngan skolah tu. jalan kaki 5 mnit pon smpai dahh. Jd puan rumah aku arap la sket. Kalo tak jgn arap nak pi ambik sayok. keta dash aku time tu ape ntah aku lupa. Kalo tak silap aku shooting star Tp kdg2 tu aku bantai ja yg abg aku punya Emperor. hakhak! dia guna keta ni.

Shooting Star

Emperor

Ok! sambong balek!. Kalo kat skolah tu port kami maen yang agak grand sket kat dlm longkang la. korunk jgn gelak noh. Port tu kira sempoi la kalo nak lwn. Keta dash sapa yang bleyh cucuk angin (ikot rapat kat belakang keta kawan) kira terrer arh. Game maen 2 pusingan mula2. 

Contoh: game 1st membe aku letak depan, then game s2nd aku lak letak depan. kalo 1st tu aku leh leh cucuk angin dia and game 2nd dia tak leh cucuk angin keta aku kira dia kalah la.

port maen keta dash

Okeyh! abih ceta bout maen kat skolah. Kalo kat umah, aku maen siap wat gelanggang sendiri lagi dgn papan "playwood". Nih idea abg aku la ni. Kkdang tuh sampai kena beletiaq dgn tuan and puan rumah. Yela balek ja skolah kalo ari tadak klas KAFA tuh tros je maen sampai la malam. Abih kayu2 kat umah aku kami bantai buat gelanggang. Kdg2 tuan rumah nak buat sumtink guna kayu. jenuh dia cari lak. hahaha! punya la kami konker kayu2 time tuh ekspecially papan playwood. 

Ok! aku jari aku dah lembik nak taip2 nih. Aku nak pi mandi.

Bersambung...




Bola Oh! Bola

Ermm..arini sabtu. 30 okt 2010. Kalo kat msia and tnya bdk2 negeri sombilan dgn klate sah-sah ckp bout Final Piala Malaysia. Damn!! tadak team febret aku msok. tadak minat mana2. juz tgk isi masa lapang. Kalo tya bdk2 kat London ofcoz ckp bout BPL. Yela dah diorunk pon dok sana kan. Tak kan nak ceta bout Final Piala Malaysia, Kelantan vs Negeri Sembilan lak. 

Dah la astro wat hal. Tak leh tgk BPL. Siang td ujan lebat kot. kira bertakong la ayaq kat belangga astro tuh!. celaka punya cina yg bubuh astro.!! Aku sruh bubuh bawah sket. Snang la aku nak ekjas kalo bertakong ke hape ke. Nih dia bubuh kat atas bumbung. Tinggi kot aku nak panjat. Mau panjat kalo jatoh cmna? Sapa nak bayaq and tnggu aku kat ospital. Kalo msok ospital tak pa lg. Mau tros diorunk anta msok batu dua tanah merah tak ke naya aku. Ingat aku byk pahala nak msok sana?.


"Apek..kasi letak bwh sket la lu punya belangga tuh" kata aku dgn buat bantahan.
"letak bawah2 signal payah dpt la kwn". kata apek tuh
"gua tgk kat astro gua punya kazen buleyh ja smpai 80%. pasepa kat cneyh tak leyh" aku tnya dgn penuh persoalan.
"Kat cney payah la nak cari signal" jwb apek tuh
"payah pasepa lak? Bukan ada natang pa pon. pokok pon jaoh2." aku still bg alasan.
"Mana la gua tau. dah try dah tp tak bleh pon" jwb apek tu lg.
"Babi la apek. ko byk menjawab lak. Lantak ko la apek. nanti tak leyh tgk siap la ko. aku boikot kedai ko eyh" bisik aku dlm ati.

Padahal aku tgk umah kazen aku bubuh kat tepi tingkap jerk. signal 80% lebeyh. Signal aku punya astro 60%++ jerk. Nak sampai 80% signal? Tobat tak buleyh aih.
Cibai la lu apek!! Pape pon aku dah boikot lu punya kedai. Nant aku upload lu punya gmbaq kedai k apek.

Ok! bout game Final Piala Malaysia

Kelantan vs Negeri Sembilan
Stadium Nasional Bukit Jalil
Live Tv1 & Astro channel 801

Team Negeri Sembilan 
Sani Anuar Kamsani(PG)
Mohd. Aidil Zafuan
Shukor Adan
Ching Hong Aik
Tengku Qayyum Ubaidillah 
Abdul Halim Zainal
Qhairul Anuar Roslani
S Kunalan
Mohd Alif Samsudin
Idris Karim
Shahurain Abu Samah

Team Kelantan
Khairul Fahmi Che Mat 
Mohd Farisham Ismail
Zairul Fitree Ishak
Mohd. Daudsu Jamaludin
Mohd. Badhri Mohd. Radzi
Mohd. Shakir Shaari
Mohd. Nor Farhan Muhammad
Indra Putra Mahayuddin
Hairuddin Omar
Rizal Fahmi Abd Rosid
Norshahrul Idlan Talaha


GOL Shahurain (NS 1-0)

video

GOL Hairuddin Omar (Kelantan 1-1)

video


GOL Badhri Radzi (Kelantan 2-1) 
video

Ok! Kelantan menang! Tak leyh kata apa dah. Trima ja la wahai skuad rusa. Cuba lagi next season.

Congrate Red Worriors!!
Ok! abih ceta bout Final Piala Malaysia.


++++++++++++++


Result FT:
Arsenal 1-0 West Ham Utd
87' Alexander Song

Blackburn 1-2 Chelsea
20' Mwaruwari
38' Anelka
83' Ivanovic

Everton 1-0 Stoke
66' Yakubu

Fulham 2-0 Wigan
29' Demsey
43' Demsey

Wolves 2-1 Man City
22' Adebayor
29' Milijas
56' Edwards

Man Utd 2-0 Tottenham
30' Vidic
84' Nani


p/s: yeshh! Chelsea menang lagi. =p

Sabtu, 30 Oktober 2010

Bila Tak Buka Mata

Ok! ariney aku cutey. Yela dah ari sabtu kan. Dah comfirm2 cutey. ape daa~. Ermm seperti kebisaanya dah ari sabtu kan, mestila bgon pon lewat. tidoq mlm2 cam biasa la. mau pukul 1 lebeyh gak. layan bola, fesbuk, movie..tgk sorg2 pon lyn gak smbil msg2. Pepagi td tgh syiok dok mimpi pa tah aku ingt. 

Tetiba....

Trutt! trutt! trutt! (aku rsa bgegaq ja bantai aku tidoq. cam ada gempa bumi)
Arghh!! pe natang pa ni begegaq2 lak. Ouch! upa2 nya nset bunyik. aku buat silent so yg ade juz vibrate je la.

Dengan keadaan bru tjaga dr tidoq. korunk boleh image la sndiri k? Aku capai nset dr bwh bantal and dgn time tu mlas giler nk bukak mata. Aku gabuih2(sapu2) mata and gagahkn jugak bkak ckit mata ni tgk kat phone. Kat dpn tu "awek hang!!" 
Ok! yang ni aku tipu. Aku xtulih mcm tu k? 

"Aihh! awai nya dia col. mesti nak pegy memana ni." bisik aku dlm ati
Dah angkt tu mau tau la. mcm2 ceta dia bg. Haa!! padan muka aku! tido ja keja. Tros kene ceramah and ceta ape ntah. Upanya cik awek nak kejutkan aku jerk. xpegi memane pon. awek solehah la katakan. yukkks!! Tgk die dah baek dr saket smlm. Alhamdulillah.

+++++++++++++

Mlm semalam punya story, aku mcm biasa la tgh on9 then buat report. tetiba cik awek col. mybe rindu la kot nak dgq sora.. HAHA! pasan bai!. Ok! sambung.

Sembang punya sembang sampai satu part ni..

"Td lepas muntah and penink2 sy nak buat la teh panas and xletak gula dah asa xsedap badan jerk. Mcm nak demam." kata cik awek.

"Pastu??" Aku tya dgn penuh tak sabaq

"Time buat tu air tu xlarat sgt. mata pon xlarat nak bukak. bukak cket2 jerk. dgn xpakai spek. So, tak la brapa nampk sgt. nmpk tu nmpk tp xklear la." kata cik awek

"A'aa? " kata aku..Aku time tu pkir mesti da sumtink happen nih.

"Dekat dapur tu ade la bekas yg ibu dah khas kan letak barang2 nih. Mcam milo satu bekas. teh satu bekas. kopi satu bekas. Dah ambik gelas n sudu tu pegi la nak buat air teh. Dah asa mcm letey jerk dah td kan penink2 n muntah (korunk jgn pk bkn2 k?) sbb tu nak minom air teh panas and pekat (xbubuh gula).

"Ermmm....." aku dgr dgn kusyuk jerk

"Lepas tu. dah siap sume. Kacau2.  Then x bubuh gula la. Dah nak minom pekat kan. smbil xtapis same. minom jerk asa pahit. Dlm ati kata la mybe bub tekak saket sama nak sedapkan ati. Mybe effect sbb saket tekak sama kot." kata cik awek.

"Dah awk xbubuh gula. mestila pahit sket. Besa la tu syg". kata aku 

"Sabar la!! sy xabih lg neh". kata cik awek nada xpuas ati bub aku potong ckp dia.

"Ok! Ok! syg troskan." kata aku mengalah. gentle la konon. hakhak!

"Lepas tu tgh minom. ntah cam mane ntah. tertumpah la sket air tu kat lantai. then nak lap kan balek la. tgk2!! ehh! napa warna hitam.?!! teh warna itam?." smbung cik awek bcerita.

time tu aku dah agak dah mesti cik awek ni buat kopi neh. Aku tahan lagi gelak. 

"Lepas tu pegy la tunjuk kat ibu. yela. kan sy blur sket dah penink2 and muntah td. smpai jerk kat ibu. Ibu bsing and napa tak pakai spek then nak ketuk. Naseb sy lari. Upa-upanya sy nak buat TEH tp terbuat KOPI. HAHAHA!" kata cik awek smbil gelak2 malu gitu..

Dan tersentak dgn jawapan tu aku dah xleh kawal gelak aku then tgelak lah aku berdekah-dekah smbil terangkat kedua-dua kaki aku. korunk bayang la sndiri k time tu. dah la sunyi sepi time tu. mau cuak aku time tu kot2 tuan rumah  masok bedal aku ngan penyapu gelak mmalam kuat2.


"Heyy!! jgn la gelak. bkn silap sy k? Silap ibu k? Kat umah tu haa ade bekas letak kopi, milo and teh. Yg balang tu tetuka kopi dgn teh. sy ingt teh la. upanya2 kopi. hampeh betol!!" blas cik awek dgn nada marah.

Ok! aku benti gelak lepas cik awek diam jerk. mybe terasa kot aku gelak. Pastu..

"Tu la syg. len kali BUKA LA MATA time buat air tu."

"Naseb la kopi. kalo tkene julap ke? tak ke naya?" Ok! Yg ni aku aku tipu, jgn caya. 

Sekian.

p/s: syg..laen kali pkai spek and bukak mata. Kalo xlarat gak nak buat bg abg buatkn k? ehem2..=p

Khamis, 28 Oktober 2010

intro: Blur kot!!

Damn!! baru 1st post dah blur nak tulih natang pa. nya daje snggoh! start intro aku tak tau nak tulih apa dah. Dengan keadaan aku yang borink tahap gaban lepas balek dari 'keja' taksat buang baju dgn aram xmandi dok dpan laptop online fesbuk smbil2 dok wat report (practical). Mcm tu la rutin aku ttiap ari lpas balek dr 'keja'. Dok xdok aku tingat nak buat blog and dgn tnpa byk songeh aku google then tulih 'blogger' kat tempat search tuh. Pastu dah isi jadah2 yang dia mintak tuh. maka..

Chinggg!!! siaplah blog aku.


Ermm.Ok! aku nak merapu!! korunk bg ke tak aku merapu gak.keh3x.

Dlu aku ckp blog membosankan sbb aku asa2 ja besh pon blog2 nih. Tp...shit!! sejak kebelakangan ni aku dah mula t'jebak dalam kancah baca membaca blog membe2 takpun yang blog yg bukan membe2 aku. Ni tadak kes laen la nih wat aku mula baca blog. dah komfem2 borink bub putus cinta tension study (practical). Aku mula2 berinteraksi dgn IT dr start taon 2003(form 1). dah ada tenet kat umah, mula la bkak dan cari web porn chatroom. Last2 jumpa gak chatroom tutor. Pastu lama kot aku benti lepas tukang bayaq bil buang tenet sbb result exam bulanan start dri bubuh tenet aku makin terok.

HAHA! padan muka ang!. tenet kna buang!

Mau xtrok nya dah dok melangut jadah tu ja dari balek skolah smpai  pukui 2 3 pagi. Study aram takmau. Mau xhangin org tua tu. Smpai la taon lepas dia bubuh lak tenet dgn alasan aku dah abih SPM and aku smbung study pastu nak kna buat assigment (konon2 la buat assgment) snng sket tmbah2 lak tgk aku keja dok p perabih duet kat cc ja. Pastu aku mula balek juin tutuh tutor tuh. Dlm tu byk la aku knai. mcm2 nick depa ni pakai  such as pAi. arnab, bella, koji, jiro, ida91, xerox, ain_hidayah, anna_helena, chazze, nurul, mirul . Mau nak tulih kat cney smpai 3 kali post pon xabih. and paling xleh tahan da gak selit2 kat situ nick 'kote_panjang', 'batang_besar'. aram jadah betoi bdk2 nih!!. Dalam byk2 nick tu ada la nick 'si awek'. bialah rhsia k?

Ok!..

Pastu nak dijadikan ceta kebanyakkn depa ni dah mula buat blog2 nih. daje!! time tu aku tobat mlas nak buat. tak mau ambik tau langsong. Time tu yang aku tau on9 bub nak chat dgn maen game. Pastu da sekoq membe aku ni dok ajak aku bwat! Lagu ni lebeyh kurang dia dok ajak aku buat blog.

pAi: weyh ko tak buat blog?
aku: Arghh!! jadah pa blog. aku xminat natang2 nih suma.
pAi: best kot. ko wat arh! (ayt pAi nak pancing aku sroh buat gak)
aku: Tamo aku. buang masa aku ja. byk cekadak lak ang noh. aku xminat nak update2 nih.
pAi: bla bla bla bla~
aku: bla bla bla bla bla bla~

bla bla bla bla~ (wey sudah la seket2 bla bla bla~ tu!!)

Sampai kesudah aku tak buat. HAHA! last2 arini aku wat gak akhirnya. Damn!! jgn bg celaka membe aku tu tau sudah. kalo tak, mau kna bahan aku. dah la pangai sekoq2 seropa pelaq. Lambat da salah, tnggu point nak meng'anjeng'kn aku. Shit punya kwn!!.

Wey wey.. sudah!! sudah!! apa aku mrepek. ketagih taip mcm dok wat karangan plak. Mcm la da org nak baca. Sedaq la diri sket.

Sekian.



p/s: Wey pAi kalo tak betoi dialog ni. ang try buat2 betoi dah la noh. aku asa2 ang la yg suh aku buat blog dlu nih. tu pon kalo xclap aku la. keh3x. =p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...