Halaman

Ahad, 31 Oktober 2010

Bola Oh! Bola

Ermm..arini sabtu. 30 okt 2010. Kalo kat msia and tnya bdk2 negeri sombilan dgn klate sah-sah ckp bout Final Piala Malaysia. Damn!! tadak team febret aku msok. tadak minat mana2. juz tgk isi masa lapang. Kalo tya bdk2 kat London ofcoz ckp bout BPL. Yela dah diorunk pon dok sana kan. Tak kan nak ceta bout Final Piala Malaysia, Kelantan vs Negeri Sembilan lak. 

Dah la astro wat hal. Tak leh tgk BPL. Siang td ujan lebat kot. kira bertakong la ayaq kat belangga astro tuh!. celaka punya cina yg bubuh astro.!! Aku sruh bubuh bawah sket. Snang la aku nak ekjas kalo bertakong ke hape ke. Nih dia bubuh kat atas bumbung. Tinggi kot aku nak panjat. Mau panjat kalo jatoh cmna? Sapa nak bayaq and tnggu aku kat ospital. Kalo msok ospital tak pa lg. Mau tros diorunk anta msok batu dua tanah merah tak ke naya aku. Ingat aku byk pahala nak msok sana?.


"Apek..kasi letak bwh sket la lu punya belangga tuh" kata aku dgn buat bantahan.
"letak bawah2 signal payah dpt la kwn". kata apek tuh
"gua tgk kat astro gua punya kazen buleyh ja smpai 80%. pasepa kat cneyh tak leyh" aku tnya dgn penuh persoalan.
"Kat cney payah la nak cari signal" jwb apek tuh
"payah pasepa lak? Bukan ada natang pa pon. pokok pon jaoh2." aku still bg alasan.
"Mana la gua tau. dah try dah tp tak bleh pon" jwb apek tu lg.
"Babi la apek. ko byk menjawab lak. Lantak ko la apek. nanti tak leyh tgk siap la ko. aku boikot kedai ko eyh" bisik aku dlm ati.

Padahal aku tgk umah kazen aku bubuh kat tepi tingkap jerk. signal 80% lebeyh. Signal aku punya astro 60%++ jerk. Nak sampai 80% signal? Tobat tak buleyh aih.
Cibai la lu apek!! Pape pon aku dah boikot lu punya kedai. Nant aku upload lu punya gmbaq kedai k apek.

Ok! bout game Final Piala Malaysia

Kelantan vs Negeri Sembilan
Stadium Nasional Bukit Jalil
Live Tv1 & Astro channel 801

Team Negeri Sembilan 
Sani Anuar Kamsani(PG)
Mohd. Aidil Zafuan
Shukor Adan
Ching Hong Aik
Tengku Qayyum Ubaidillah 
Abdul Halim Zainal
Qhairul Anuar Roslani
S Kunalan
Mohd Alif Samsudin
Idris Karim
Shahurain Abu Samah

Team Kelantan
Khairul Fahmi Che Mat 
Mohd Farisham Ismail
Zairul Fitree Ishak
Mohd. Daudsu Jamaludin
Mohd. Badhri Mohd. Radzi
Mohd. Shakir Shaari
Mohd. Nor Farhan Muhammad
Indra Putra Mahayuddin
Hairuddin Omar
Rizal Fahmi Abd Rosid
Norshahrul Idlan Talaha


GOL Shahurain (NS 1-0)

video

GOL Hairuddin Omar (Kelantan 1-1)

video


GOL Badhri Radzi (Kelantan 2-1) 
video

Ok! Kelantan menang! Tak leyh kata apa dah. Trima ja la wahai skuad rusa. Cuba lagi next season.

Congrate Red Worriors!!
Ok! abih ceta bout Final Piala Malaysia.


++++++++++++++


Result FT:
Arsenal 1-0 West Ham Utd
87' Alexander Song

Blackburn 1-2 Chelsea
20' Mwaruwari
38' Anelka
83' Ivanovic

Everton 1-0 Stoke
66' Yakubu

Fulham 2-0 Wigan
29' Demsey
43' Demsey

Wolves 2-1 Man City
22' Adebayor
29' Milijas
56' Edwards

Man Utd 2-0 Tottenham
30' Vidic
84' Nani


p/s: yeshh! Chelsea menang lagi. =p

2 ulasan:

Wan Eyla berkata...

ko eja RED WARRIORS slh la pak tam..ko jgn main2 noh..2 team faveret aku..ekekeke...jgn mrh..

GamUHU berkata...

Wan Eyla: HAHA! leklu. siket ja pon. PEACE!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...