Halaman

Sabtu, 30 Oktober 2010

Bila Tak Buka Mata

Ok! ariney aku cutey. Yela dah ari sabtu kan. Dah comfirm2 cutey. ape daa~. Ermm seperti kebisaanya dah ari sabtu kan, mestila bgon pon lewat. tidoq mlm2 cam biasa la. mau pukul 1 lebeyh gak. layan bola, fesbuk, movie..tgk sorg2 pon lyn gak smbil msg2. Pepagi td tgh syiok dok mimpi pa tah aku ingt. 

Tetiba....

Trutt! trutt! trutt! (aku rsa bgegaq ja bantai aku tidoq. cam ada gempa bumi)
Arghh!! pe natang pa ni begegaq2 lak. Ouch! upa2 nya nset bunyik. aku buat silent so yg ade juz vibrate je la.

Dengan keadaan bru tjaga dr tidoq. korunk boleh image la sndiri k? Aku capai nset dr bwh bantal and dgn time tu mlas giler nk bukak mata. Aku gabuih2(sapu2) mata and gagahkn jugak bkak ckit mata ni tgk kat phone. Kat dpn tu "awek hang!!" 
Ok! yang ni aku tipu. Aku xtulih mcm tu k? 

"Aihh! awai nya dia col. mesti nak pegy memana ni." bisik aku dlm ati
Dah angkt tu mau tau la. mcm2 ceta dia bg. Haa!! padan muka aku! tido ja keja. Tros kene ceramah and ceta ape ntah. Upanya cik awek nak kejutkan aku jerk. xpegi memane pon. awek solehah la katakan. yukkks!! Tgk die dah baek dr saket smlm. Alhamdulillah.

+++++++++++++

Mlm semalam punya story, aku mcm biasa la tgh on9 then buat report. tetiba cik awek col. mybe rindu la kot nak dgq sora.. HAHA! pasan bai!. Ok! sambung.

Sembang punya sembang sampai satu part ni..

"Td lepas muntah and penink2 sy nak buat la teh panas and xletak gula dah asa xsedap badan jerk. Mcm nak demam." kata cik awek.

"Pastu??" Aku tya dgn penuh tak sabaq

"Time buat tu air tu xlarat sgt. mata pon xlarat nak bukak. bukak cket2 jerk. dgn xpakai spek. So, tak la brapa nampk sgt. nmpk tu nmpk tp xklear la." kata cik awek

"A'aa? " kata aku..Aku time tu pkir mesti da sumtink happen nih.

"Dekat dapur tu ade la bekas yg ibu dah khas kan letak barang2 nih. Mcam milo satu bekas. teh satu bekas. kopi satu bekas. Dah ambik gelas n sudu tu pegi la nak buat air teh. Dah asa mcm letey jerk dah td kan penink2 n muntah (korunk jgn pk bkn2 k?) sbb tu nak minom air teh panas and pekat (xbubuh gula).

"Ermmm....." aku dgr dgn kusyuk jerk

"Lepas tu. dah siap sume. Kacau2.  Then x bubuh gula la. Dah nak minom pekat kan. smbil xtapis same. minom jerk asa pahit. Dlm ati kata la mybe bub tekak saket sama nak sedapkan ati. Mybe effect sbb saket tekak sama kot." kata cik awek.

"Dah awk xbubuh gula. mestila pahit sket. Besa la tu syg". kata aku 

"Sabar la!! sy xabih lg neh". kata cik awek nada xpuas ati bub aku potong ckp dia.

"Ok! Ok! syg troskan." kata aku mengalah. gentle la konon. hakhak!

"Lepas tu tgh minom. ntah cam mane ntah. tertumpah la sket air tu kat lantai. then nak lap kan balek la. tgk2!! ehh! napa warna hitam.?!! teh warna itam?." smbung cik awek bcerita.

time tu aku dah agak dah mesti cik awek ni buat kopi neh. Aku tahan lagi gelak. 

"Lepas tu pegy la tunjuk kat ibu. yela. kan sy blur sket dah penink2 and muntah td. smpai jerk kat ibu. Ibu bsing and napa tak pakai spek then nak ketuk. Naseb sy lari. Upa-upanya sy nak buat TEH tp terbuat KOPI. HAHAHA!" kata cik awek smbil gelak2 malu gitu..

Dan tersentak dgn jawapan tu aku dah xleh kawal gelak aku then tgelak lah aku berdekah-dekah smbil terangkat kedua-dua kaki aku. korunk bayang la sndiri k time tu. dah la sunyi sepi time tu. mau cuak aku time tu kot2 tuan rumah  masok bedal aku ngan penyapu gelak mmalam kuat2.


"Heyy!! jgn la gelak. bkn silap sy k? Silap ibu k? Kat umah tu haa ade bekas letak kopi, milo and teh. Yg balang tu tetuka kopi dgn teh. sy ingt teh la. upanya2 kopi. hampeh betol!!" blas cik awek dgn nada marah.

Ok! aku benti gelak lepas cik awek diam jerk. mybe terasa kot aku gelak. Pastu..

"Tu la syg. len kali BUKA LA MATA time buat air tu."

"Naseb la kopi. kalo tkene julap ke? tak ke naya?" Ok! Yg ni aku aku tipu, jgn caya. 

Sekian.

p/s: syg..laen kali pkai spek and bukak mata. Kalo xlarat gak nak buat bg abg buatkn k? ehem2..=p

2 ulasan:

lullaby_twinkle star! berkata...

Wakakaka..anda curi cter cik awek erk?byar cpt!!hahaha

GamUHU berkata...

tadak nya curi-curi k? betol2 jd kot~.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...