Halaman

Isnin, 31 Januari 2011

Lu Langsi Lu Mati

Ok! kali nih plak aku nak wat entry pasal ceta baru. Kali nih filem baru terbitan MIG Productions Sdn Bhd yang akan ditayangkan pada  12 May 2011 iaitu Filem Terbaru – Kongsi dengan taglinenya Lu Langsi Lu Mati. Filem aksi komedi yang mendapat tempat aku rasa untuk kali ini  kerana pelakon terkenal seperti Shaheizy Sam (Adnan Sempit) dan Norliana Samsudin turut menjayakan filem Kongsi ini. 
Antara barisan pelakon dalam filem ini adalah Tumulak (Shaheizy Sam), Norliana Samsudin (Detektif Maya), Fizo Omar sebagai ASP Shariff, Azad Jazmin (Mikail), Putri Mardiana (Yati), Fida (Maria), Zul Handy Black (Kimpedu), Shafie Jaafar (Tok Malik), Pooniah (Victor), Chew Kin Wah (Jimmy). 
Haa! tu la pelakon-pelakon ceta nih. Then, aku nak habaq bout sinopsis dia plak. Filem aksi komedi dengan tagline Lu Langsi Lu Mati mengisahkan penyiasatan ASP Shariff (Fizo Omar) terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur. Kumpulan daripada pelbagai bangsa itu menjadi huru-hara dengan kehadiran pembunuh upahan, Tumulak (Shaheizy Sam) yang melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Penyiasatan ASP Shariff dan Detektif Maya (Norliana Samsudin) dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian. Segala ancaman dilakukan Tumulak sebenarnya didalangi Kimpedu (Zul Handyblack) yang mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana ingin menakluk kawasan Kuala Lumpur.
Kat bawah nih aku bagi Trailer ceta nih. Tengok jangan tak tengok. HAHA! =p
Haaa! tamat pasai entry kali nih. Jadi tunggu la filem nih yang depa tayang kat panggung wayang dekat-dekat ngan ampa.  Kalo ampa nak ikot story pasal ceta nih bleyh la usha-usha kat facebook.

4 ulasan:

fara ain berkata...

cm best ja

GamUHU berkata...

betoi.

gdiamy1 berkata...

menarik nie...top plak si shaezy sham nie skg.....akak dia plak tenggelam....

GamUHU berkata...

gdiamy1: tu la pasal. stylo dia belakon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...