Halaman

Khamis, 16 Jun 2011

WEBSITE YANG DIBLOCK

Banyak yang aku web apa ha yang gov. block sampai news pasal hacking merata-rata. Sebab masing masing dah rasa macam tak best je kalau tak dapat nak download lagu ke apa ke lepas ni. Bukan semua ok?! 10 ja. Tapi banyak jugak tuh. So setakat ni, kerajaan dah block website ni. 
Check it out!

Semua ni adalah website file sharing. So memang susah jugak la kalau website ni dah tak boleh bukak lagi. huhu. kesian kita kan yang KakiDOWNLOAD nih. Kenapa ye kerajaan buat macam ni? Bukan semua sharing tuh jenayah!. Alasan gov nak banteras jenayah. pufffft!! Sebelum ni P1Mimaz je yang patuh arahan SKMM ni. Tapi start semalam rasanya, TMnet  pun dah take the same action dengan mem-block semua website ni. Arahan ni dikeluarkan oleh ISP (Internet Service Provider). 

 

So pada yang masih blur lagi tentang isu ni, sebenarnya SKMM hanya block sesetengah file hosting website sahaja. So pada pengguna yang mengupload movie ke, lagu ke, perisian ke, memang masalah la kat dorang semua. Tapi yang menjadi persoalan mediafire.com dengan rapidshare, tak pulak di-block.

p/s: Kata nak jaga alam sekitar. Tengok pic nih. HIJAU tak? *PEACE*

Sekian.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...