Halaman

Sabtu, 19 Mac 2011

Berciom bagus?

Ouke kawan-kawan, hari nih Sabtu, 19/3. So, arinih aku nak bagitau ke'bagos'an berciom mulot. HAHA! Mesti terkejut. Ini hanyalah info. Berciom nih bukan sahaja memberikan keseronokan atau nikmat TAPI boleh jugak melawan beberapa jenih penyakit. Bukan menggalakkan korang untuk buat. Pandai-pandai la tanggung untuk yang belum diijabkabulkan tuh.
Kelebihan serta keistimewaan berciom:
1. Berciom dapat membantu pengaliran darah kerana jantung bergerak lebih cepat hingga mencapai 110 kali degupan jantung seminit.
2. Selepas berciom, paru-paru akan bergerak 3 kali ganda lebih cepat. Ia baik untuk mengelakkan saket paru-paru.
3. Menurut sesetengah doktor gigi, berciom dapat mencegah gigi daripada berlubang. Cioman akan membuatkan rembesan air liur berlaku yang mana ianya boleh meneutralkan cecair berasid yang menyebabkan kerosakkan pada gigi.
4. Proses cioman yang berlaku selama lebih daripada 3 minit dapat membantu seseorang daripada tekanan hidup dan stress.
5. Pasangan yang memulakan rutin harian mereka dengan berciom sebelum pergi ke kerja dapat memberikan lebihan masa hidup 5 tahun lebih lama daripada mereka yang tidak melakukan.
6. Cioman juga dapat memberikan ketenangan diri dan membuatkan diri mereka dihargai.
7. Melalui cioman juga, ianya boleh membakar 2-3 kalori seminit dan meningkatkan metabolisma. Malah kalo berciom lebih kurang 20 saat sebanyak 3 kali dalam sehari dipercayai dapat mengurangkan berat.
8. Sangat baik untuk jantung kerana menurunkan tekanan darah dan kolesterol.
9. Mereka yang sering berciom jarang mendapat masalah-masalah perut.
10. Dapat menegangkan otot pipi yang dikatakan mempunyai tak kurang dari 30 otot. Mencegah otot pipi menjadi kendur dan membantu kulit menjadi halus serta tingkatkan peredaran darah.


kHaa bagi yang dah baca entry nih buat la erk. Tapi untuh dah BERKAHWIN SAHAJA. Yang belom tu tak BOLEH. Jangan nak gatai-gatai okeh? HAHA!
SELAMAT BERCIOM!.
Sekian.

12 ulasan:

ehda berkata...

info nih bgus huhu. tp tuk org yg dh kwen je la.. bila la aku nk kwen nih umo xckup lg haha :p

aida cyunk kamoo berkata...

best...heheehe(miang lak)
tp lum mse lg utk bina umah tgga la..
huhuhu..sedihnye..

GamUHU berkata...

ehda: gatai erk? HAHA! cari calon cepat2.

aida cyunk kamoo: jodoh pertemuan ditangan tuhan.

storyfromme berkata...

hahaha...info bagus untuk yang dah berkahwin.

Nurul Syuhada Bt Hasri berkata...

patot laa aku sokmo sakit perut....kurang ciuman rupanya !bhahahaha

HEROICzero berkata...

bila mahu bercium, kita akan rasa horny. teruja. dan rasa horny / teruja itu meningkatkan degupan jantung dan peredaran darah (well, you know to where lah!) . so, baik untuk kesihatan.


kan? kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

cam harem!
-z-

GamUHU berkata...

storyfromme: untuk DAH BERKAHWIN SAHAJA. ok?

Nurul Syuhada Bt Hasri: taknak saket. try la. :p

HEROICzero: horny la sangatkan?keh3x

Tanpa Nama: sapakah gerangan dikau? hakhak!

ilhani_nurash berkata...

wah!! hahahaha

GamUHU berkata...

ilhani_nurash: amboih seronok. HAHA! :D

Siti Mashitah Saidin berkata...

pernah baca... kalo cam sakit kepala, boleh ilang ngan berciom.. hahaha

GamUHU berkata...

@Mashie, HAHA! selalu sakit kepala. tapi takleh berciom. =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...