Halaman

Khamis, 2 Disember 2010

Kisah Rumah Baru

Tak sampai seminggu aku rasa tinggal blog neh untuk di'update'kan. Ermm part mana nak start neh sebab banyak sangat nak habaq dalam entry kali neh. Baru 4 hari lebeyh kurang tak update. Macam² ceta keluaq kat paper. Ok! ceta bout semalam sudah la yeah? Smlm Malaysia kena bantai dengan Indon sampai 5-1. Bukan takat kena bantai tapi kena titik, ganyang, belasah semua ada. Erk!! memang betol² diorunk ganyang nih. Memang tak buleh dinafikan dah dalam bab ni TAPI dalam bola sahaja ok?. Be profesional. It ok yang tu kita kalah tp ada lagi yang kita menang. pikiaq² la noh. 


++++++++++++++++++++++++++++

Kemarin dulu (hari selasa) aku dah gerak pi rumah baru aku. EKEKE! stylo. kiri kanan rumah family. same² jah dgn umah sewa dulu.(bkn ada niat jahat). rumah belah kanan tu ada anak dara. bleyh tahan la dia punya lawa. Ok! bukan tu matlamat aku pi sewa kat situ k? Aku nak pi study!! bukan ngorat.

HAHA! sebenaqnya saja ja aku tamo nak update blog ni. Bukan tadak masa and busy gila² sampai nak update pon tadak masa tp juz segan nak bukak blog and taip entry baru neh. Sebab tu dah aku balek umah ni, kira free la sket dengan aktiviti with frend kat umah sewa tuh. 

(nunt aku upload pic)

Bout umah sewa plak. Ermm aku dah cari and jumpa dah lama dah. dalam 2 minggu lepas kot. time tu aku dengan 3 ekoq lagi membe nih set time pi cari untuk nak stay time semester 5 nih. Plan tu nak dok ja kat umah lama tapi. ada budak² junior plak yang sem lepas still stay kat situ, so tak leyh ar nak port umah tu lg. Tapi tak pa, kami cari yang laen, nak merasa dok kat tempat laen plak dari yang dulu tu. Cari punya cari jumpa la pakcik sorang nih. Dia ni kira ejen la umah sewa kat jitra tuh. kalo tak silap aku dia conquer dalam 45 bijik rumah kot. gila!! byk duh! bia kan. tu rezeki dia. 

It ok. sambong kat mana tah tadi. Haa..

Dah jumpa pakcik tuh. naseb la ada umah sebuah ni. Umah nie sebenaq nya ada budak² pompuan dok port nak sewa jugak. tapi pakcik tu kata kalo ampa bayaq advance dulu, pakcik kira jadi la.  Sebelom pi jumpa pakcik tu kami ada col dulu then dia bg alamat umah tu suroh pi tgk. So, kira kami dah usha la. Tapi kat luaq ja, dalam tak leh sebab kunci. Dalam ati kami nih memang comfirm arh nak ambik sebab masa dah suntuk and aku dapat tau, umah² sewa belah jitra dah abih! gila ampa. kalo tadak umah, kami nak pi dok mana? tepi pintu pagaq poli aku tu? bawah tangga? masjid? sorry!! kami bukan merempat.ok? Pastu dah deal ngan pakcik tu kami bagi la seratus untuk pegang janji @ advance nak ambik umah tu. and ari jumaat(minggu lepas) kami kena bayaq 500 lagi untuk advance. Temasok api and ayaq. 

Ada gak part kami tak puas ati ngan orang tua nih. Sebab? Membe aku silap cakap kata sebelom ni kami dok kat umah lama tu. bayaq mahai lagi. kira dia silap la letak harga murah la. orang tua nih tak la tunjuk sangat kata tak puas ati, tapi dari reaksi dia, aku dah leh agak dia tak puas ati. bukan aku sorang, memba² aku pon perasan gak. Sori yea pakcik. Ok! peduli apa dia puas ka dak. Janji kami dah bayaq and dah deal kira jadi. Hari jumaat kami bayaq Rm500. So, settle!!!

Sekian.
                                                                                                                                      ƦιʍβA βAƦα crEw



p/s: aku dengan membe aku tak larat nak tanya balek apa pakcik tu cakap. sbb? kami tak paham pakcik cakap. kalo tak silap aku lidah pendek. sori pakcik. jangan naek kan sewa  umah noh. =p

4 ulasan:

HEROICzero berkata...

1Malaysia, 5Indonesia. enough said.

GamUHU berkata...

HEROICzero, keh3x gua tatau nak ckp apa dah bro.

Wan Eyla berkata...

ala..mu port je kt pusat Islam polimas 2,abeh cte..hahaha

GamUHU berkata...

WAn Eyla: HAHA! takmo aku. dah serik. keh3x.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...