Halaman

Jumaat, 26 November 2010

Benda apa tu?

Ermm. post kali nih kira flashback jugak la. Peduli apa aku ampa minat ke tak nak baca. Nih blog aku, so sukati aku arh.Ok? post nih ada kena mengena gak bout "si dia". tolong abaikan sapa dia tu. ok? jangan tanya sebab aku tak kan jawab pertanyaan ampa tuh. ok?

menuai

Aku stay kat peghelih and dok kat area kampOng. So, tuan rumah, aku nih pesawah, ada la bendang (tanaman ketum padi) tiga empat ekar relung. (1 relung = 0.71111111 ekar mybe. aku tak sure sangat!). Ok! abaikan bout tanah and ukuran² nih. sambong ceta. Jadi kebiasaan aku time dah habih musim menuai, ada kerja part time yang aku buat tanpa dapat gaji dari aku kecik sampai la sekarang. 

bakar jerami

Tuan rumah akan suroh aku pi bakaq jerami kat bendang tu lepas seminggu dua kerja² menuai dijalankan. Lebeyh kurang dah 10 taon camtu kot. mybe la. aku tak sure sangat. sebab dah lama and bagi aku tak penting lama atau kejap. bukan aku nak mengungkit bout tak dapat gaji tuh tapi aku juz nak bagitau yang itu adalah experience. Bdk² bandaq lani xpon yang dok kat kampong pon maybe ada gak yang tak merasa experience cenggini. Besst wey!!. Lagipon aku tak kisah dapat gaji ke tak sebab aku suka keja nih. Sebab? bulih maen SELOT! haha! tu masa kechik² la. ampa tau dak SELOT tu apa? ok! aku bagitau untuk sapa² yang tatau la. yang tau dah tu abaikan k? "org" tu baru ja tau kan? so, jangan belagak oke? =P . SELOT ni lumpor la yang ada kat dalam bendang tu. nak tengok SELOT. klik sini .

Ok! sambong bout point entry nih. Time musim menuai dah abih and mula plak masa nak bakaq jerami. sebot ja jerami aku akan ingat sumone. HAHA! sori aku gelak. Bukan apa. Aku ingat selama aku idop kat dunia ni semua orang tau bout padi and sewaktu dengannya nih. mean macam padi, JERAMI, lumpur @ SELOT, salah satu lagi perkataan yang aku akan gelak atau sengih kalo dengaq ja perkataan tuh. Kat telinga aku masih terngiang² lagi bout pertanyaan. "jerami tu ape?" ekeke! =p. Sampai skrang kalo aku dgr ja perkataan tu tak pon nampak ja perkataan tu. aku still ingat. tambah² seko budak sengal nih selalu ja sebot. Sory yea kalo "org" tu baca entry ni. Tak bermaksud nak perli atau saketkan ati. Tapi saya tak HIPOKRIT. =) jujor k?



jerami

p/s: Musim nih dah lama dah lepaih. aku post entry sebab nak tanya "org" tu. skunk syg dah tau kan jerami tu apa? =p ilysmb


Sekian.

2 ulasan:

nur hidayah berkata...

xde post tajuk yg lebih menarik ke yea??

GamUHU berkata...

haha! tak best ka yang ni? xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...